Friday 26 November 2010

Qigong tehnike, stilovi qigong-a, forme qigong-a III

Hodajući qigong

 

Grupa ljudi koja vežba hodajući qigong

 

 

Hodajući qigong je najpoznatiji u Kini kao 'anti-kancer qigong'. Poslednjih četrdeset godina ima široku primenu u lečenju svih vrsta malignih obolenja sa veoma dobrim rezultatima. U stvari mnogo više nego 'dobrim'. Desetine hiljada obolelih od raka i drugih ozbiljnih bolesti kao što su leukemija, lupus, bubrežno zapaljenje, ciroza uspevaju da povrate svoje zdravlje svake godine zahvaljujući hodajućem qigong-u. Treneri hodajućeg qi gong-a su toliko uvereni u rezultate tako da prihvataju pacijente svih tipova kancera i u bilo kojoj fazi, sve dok je osoba u stanju da stane na svoje dve noge i hoda (čak i ako može da napravi samo nekoliko koraka). Oni tvrde da postoji šansa da se pobedi čak i bolest u uznapredovaloj fazi i postoji mnoštvo uspešnih slučajeva koji to dokazuju.

 

U Kini, hodajući či kung se ne koristi uspešno samo za lečenje malignih bolesti, nego se pokazalo da je on veoma efikasan i u lečenju mnogih hroničnih bolesti kao što su visok krvni pritisak, reumatizam, hepatitis, alergije, srčana obolenja, a takođe značajno smanjuje negativne sporedne efekte koje prouzrukuju tretmani zapadne medicine kao što su hemoterapija, zračenje, operacije, oštećenja prouzrokovana anesteticima, antibioticima, hormonima... Ne viđa se često na zapadu da se lečenjem raka leče i druge, sa rakom nepovezane bolesti tako da se recimo pacijent sa rakom pluća oslobodi ne samo kancera nego i svojih reumatskih obolenja, srčanih obolenja, da se popravi njegovo varenje, vid i krvni pritisak u isto vreme. Verovatnije je da će osoba izgubiti svu svoju kosu, postati naduvena, patiti od zatvora, zamora i depresije, i posle svega toga, kancer će se proširiti na druge delove, u većini slučajeva.

 

Hodajućim qigong-om ne samo da se mnogi pacijenti izleče od raka nego ujedno i od mnogih drugih bolesti tako da neki od njih tvrde da je kancer'najbolja stvar koja im se ikada desila'.

 

Qigong za popravljanje vida

 

Kao što njegovo ime nagoveštava, qigong za popravljanje vida se prvenstveno koristi za lečenje svih vrsta očnih obolenja i poremećaja vida. Dakle, osim najčešćih problema kao što su kratkovidost, dalekovidost i astigmatizam on je takođe poznat u Kini po uspešnom lečenju mnogih drugih očnih bolesti kao što su konjuktivitis, glaukom, katarakta u ranoj fazi, odvojena retina, unutrašnja krvarenja oka, atrofija očnog nerva... On čak deluje i u slučajevima delimičnog ili potpunog slepila, uključujući i urođeno, što se prema zapadnim standardima smatra nepovratnim i neizlečivim!

 

Či kung za popravljanje vida je jedinstven po tome što kombinuje interni i eksterni qigong u lečenju bolesti. Drugim rečima, njegovim praktikovanjem, vi balansirate internu chi i uklanjate većinu energetskih blokada u telu. U isto vreme, pojačavanjem i akumuliranjem svoje eksterne chi energije, vi možete da koristite svoje dlanove da je prenosite u oči i direktno uklanjate blokade koje su tu prisutne.

 

Qigong za mršavljenje i lepotu

 

Osoba koja vežba qigong za mršavljenje

Qigong za mršavljenje i lepotu - naziv sve govori! Međutim, nema znojenja, nema dahtanja, samo sedite i opuštate se, a kilogrami se tope. Tri specijalne vežbe disanja/meditacije koje se efikasno bore protiv prekomerne telesne težine i problema povezanih sa tim. I on može da uradi mnogo, mnogo više od popravljanja vaše figure. On može dramatično da popravi kvalitet vaše kože, kose, noktiju, kao i da leči mnoge bolesti npr. Visok krvni pritisak, visok nivo holesterola u krvi, dijabetes, gastritis, hronični hepatitis... To je najbolja terapija za lepotu (beauty terapy)i izvrstan metod za poboljšanje zdravlja i produžavanje života.

No comments:

Post a Comment