Saturday 6 November 2010

Lečenje qi gong-om (energetsko lečenje) - odlike i koristi III

Qigong leči bolesti


Broj bolesti koji se mogu lečiti qi gong-om je veoma veliki da bi se sve ovde navele. Da biste stekli bar delimičnu predstavu o broju bolesti koje se mogu lečiti či kungom pogledajte prethodne tekstove, a o tome će još dosta biti pisano kasnije.

Či kung vam daje veoma potrebnu (i veoma dragocenu, možemo dodati) sposobnost da lečite svoje bolesti i nudi vam ne samo oslobađanje od patnje (prouzrokovane simptomima, neugodnošću i bolovima) nego i od svega drugog što normalno dolazi sa tim npr. medicinski centri, bolnice, lekari, medicinske sestre, praktičari alternativnih metoda, čekaonice, prevoz do svih tih mesta, lekovi, operacije, sve vrste medicinskih pomagala, sve vrste medicinskih testova, strah, ljutnja, frustracija, očajanje, osećaj bespomoćnosti,... Drugim rečima, štedi vam vreme, novac i nerve.

Qi gong sprečava bolesti


Jedan qigong na dan doktor iz kuće van.

Či kung sprečava propadanje zuba i bolesti desni


< p align="justify">Imaćete svoje zube mnogo duže i trošićete manje vremena i novca kod zubara ako redovno vežbate či kung. Samo to može da vam doda još deset godina života ali najbolji deo je što ćete uživati u hrani mnogo bolje i retko ćete patiti od grozne zubobolje.

Qigong smanjuje (pa čak i potpuno otklanja negativne sporedne efekte zapadnih lekova, anestetika, hirurških operacija, hemoterapije, zračenja i (često) potrebu za bilo čim od navedenog


Ako redovno vežbate či kung, verovatno nećete imati potrebe za ovim metodama i lekovima, ali u svakom slučaju, ako odlučite da idete tim putem, sjajna vest je da je on veoma efikasan u borbi protiv negativnih efekata lečenja zapadnom medicinom.

Qi gong sprečava sekundarne bolesti i komplikacije


Či kung je holistički metod lečenja pa on deluje na sva tkiva u telu, organe i sisteme u isto vreme. Drugim rečima vežbanje či kunga leči sve vaše probleme istovremeno i tako Razbija začarane krugove dok zapadni medicinski tretmani, u procesu lečenja simptoma, često prouzrokuju veće oštećenje, i naprotiv, stvaraju nove.

Či kung sprečava padove


Padovi su jedan od vodećih uzroka smrti među starijima (iznad 60 godina) pa vežbanjem či kunga ne samo da ćete imati više snage i bolju koordinaciju pokreta, da ćete bolje da čujete i vidite, nego i ako padnete vaše telo će biti sposobno da podnese udarac.

Qi gong leči zavisnost


Ostavite cigarete, alkohol, drogu, bezbolno. Zaustavite želju za slatkišima.

Či kung produžava život


Či kung ne samo da može da popravi kvalitet života nego može takođe i znatno da poveća njegovu dužinu.

Qigong razvija/povećava intuiciju


Mnogi praktičari či kunga osećaju bolju intuiciju od prvog dana. Međutim, oni koji dugo vežbaju ne zaustavljaju se ovde, mnogi se preobražavaju u spiritualiste, iscelitelje i vidovnjake.

Qi gong pomaže razvijanje mnogih psihičkih sposobnosti


Sposobnost da se vidi aura oko ljudi, sposobnost da se leče ljudi či energijom (niži nivo) ili umom (viši), vidovitost, telepatija, telekineza, teleportovanje, rentgenski vid,...



Qigong ima široku primenu u kung fu-u (kineska borilačka veština) čineći je moćnijim



(lista koristi je veoma duga).





I na kraju (za neke, jedino zašta vredi vežbati)





Qi gong može da nas odvede do duhovnog prosvetljenja






razumevanje smisla života i smrti, univerzuma i svega ostalog.





Ovo naravno mogu ostvariti najposvećeniji praktičari koji teže najvišem nivou 

No comments:

Post a Comment